sreda, 5. december 2012

Zimska nega las| Portia Shop



 V zimskem času je treba še posebno skrbeti za svoje lase. Mraz uniči lase in jim da nezdrav videz.Vsi vemo, da hladen zrak, veter in sneg škodujejo naši koži. Koliko se vas zaveda, da takšne vremenske razmere poškodujejo tudi naše lase? Pred vami je nekaj nasvetov, kako negovati lase v zimskem času.

1.     Zimski modni dodatki
Če so vaši lasje dolgi in ste ljubiteljica kap in kapuc vam le ti povzročijo več zmešnjave kot koristi, saj so glavni krivci za naelektrene lase in zlomljene konice. Sezonska pokrivala pa so lahko v zimskem času vaš najbioljši prijatelj, saj bodo vaše lasej zaščitili pred vetrom in mrazom. Vendar, drage dame, pazite, da bodo kapice udobne in mehke, da ne bodo uničevale vaših las!

2.     Hidratacija
Poletje je največji krivec za uničene lase- to ne drži popolnoma. V poletnih mesecih ko lase izpostavimo toploti in soncu ter se naše telo znoji, lojne žleze delujejo prepočasi, da bi zadržale vlažnost las. Pozimi pa vsakodnevno prihajamo ih hladnega in vlažnega v topel in suh prostor. Zato je pomembno, da lase zaščitimo pred dehidracijo. Redno uporabljajte balzam, ki se ne izpira ali serum proti neelekrenim lasem.


3.     POZOR! ČAROVNIJA NAŠIH MAM  IN BABIC.
Za vas imamo zelo enostaven trik, ki so ga uporabljale naše mame in babice.  Potem ko operete lase, zagotovite še dodatno vlažnost, če lase sperete z mrzlo vodo- to jim bo zagotovo vrnilo sijaj!

4.     Mokri lasje, že kot otrkom nam je bilo prepovedano zapuščati pozimi hišo z mokrimi lasmi, saj se bomo prehladili. To sicer ni res, je pa res, da na takšen način hudo poškodujemo naše lase. Če so mokri lasje izpostavljeni nizkim temperaturam, lahko zmrznejo in se tako posledično zlomijo. Uporabljajte pa tudi šampon za uničene lase.

5.     Pripomočki za sušenje las
V zimskem času poskušajte zmanjšati uporabo vročih pripomočkov za lase, kot so sušilnik za lase, ravnalnik in kodralnik. Vročina in hlad ne koristita našim lasem!


6.     Balzam
Če se ne morete izogniti uporabi sušilnika in ravnilca las, je zelo pomembno, da predhodno nanesete balzam, ki se ne izpira ali sredstvo za zaščito pred toploto.7.     Suho pranje las
Občasno uporabite tudi suhi šampon za lase. Namesto suhega šampona lahko uporabite tudi otroški puder. Uporaba je enostavna, pomembno je le, da lase na koncu dobro razčešite.

8.     Vroča voda
Las nikdar ne izpirajte z vročo vodo, naj bo ta vedno mlačna. Visoke temperatura izsušijo in uničujejo vaše lase in kožo!

Ni komentarjev:

Objavite komentar